Naschoolse activiteiten

Door naschoolse activiteiten kunnen kinderen - in hun eigen omgeving, samen met vrienden en vriendinnen - kennis maken met allerlei vormen van zinvolle vrijetijdsbesteding.

De cursussen zijn op maandagen, dinsdagen en donderdagen in aaneengesloten blokken van 10 tot 12 lessen. Ze sluiten aan op de schooltijden en vinden plaats in diverse lokalen op onze beide locaties. Om 16.30 of 17.00 uur kun je je kind daar ophalen.

Voorbeelden van de naschoolse cursussen zijn: muziek, schaken, kinderatelier, theater, tekenen & schilderen, Engels en skateboarden.

Hoe kan je je aanmelden en wat zijn de kosten?
Drie keer per jaar sturen we naar alle kinderen een informatieboekje met het actuele cursusaanbod. Elke cursus is bedoeld voor een specifieke leeftijdsgroep. In het informatieboekje staat vermeld hoe je je kind kunt inschrijven voor een cursus. Daarna ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie.

De cursussen worden niet gesubsidieerd. De gemiddelde prijs per keer bedraagt €8,- en is onder andere afhankelijk van het aantal kinderen dat mee doet.

Vragen of meer weten? Stuur dan een e-mail naar de NSA-coördinator: achthoek.nsa@askoscholen.nl

Voor- en naschoolse opvang

De Achthoek is, net als alle andere basisscholen in Nederland, verantwoordelijk voor de organisatie van de voor- en naschoolse opvang tussen half acht 's ochtends en half zeven ’s avonds. De tussenschoolse opvang (overblijven) verzorgen wij zelf. Voor voorschoolse- en naschoolse opvang hebben wij afspraken gemaakt met PartouSmall Villa en Woest Zuid.

Je sluit als ouder zelf een contract met één van deze oranisaties, dat gaat buiten de school om. De Achthoek en deze organisaties hebben wel afgesproken om zaken (steeds) op elkaar af te stemmen.